Santoral

06/11/2018

Sant Sever Bisbe i màrtir

L'episcopologi barceloní ens parla d'un bisbe Sever de l'any 633, màrtir. Caldria situar, doncs, el seu martiri en les persecucions arrianes. Les seves relíquies eren venerades a Sant Cugat del Vallès. El 3 d'agost de 1405, amb la corresponent autorització del papa Benet XIII, el rei Martí l'Humà va traslladar algunes de les seves relíquies a la catedral de Barcelona. Des del segle XV és patró secundari de l'arquebisbat de Barcelona.

Sant Lleonard Anacoreta

Neix en una família noble a França en el segle VI. Els seus pares tenien pensat per ell: ser soldat i un home de món a la cort merovíngia, però la vida escandalosa que tenia aquesta cort li resultà insuportable, pel que es retirà a un bosc proper a Limoges a viure vida anacoreta.

El rei Teodobert li regala el bosc perquè Lleonard pregà per la seva esposa que estava en un part molt difícil, donant a llum feliçment a un fill. Lleonard construeix una capilla i s'hi van afegint altres homes que volen viure el mateix. També arribaren allí homes perseguits injustament, innocents que fugien de masmorres, que trobaven allí refugi.

Va néixer en una família noble a França en el segle VI. Els seus pares volien que fos soldat i un home de món a la cort merovíngia, però la vida escandalosa que tenia aquesta cort li va resultar insuportable, per la qual cosa es va retirar a un bosc proper a Limoges per viure vida anacoreta.
El rei Teodobert li va regalar el bosc perquè Lleonard havia pregat per la seva esposa per un part que li venia molt complicat i finalment havia donat a llum un fill. Lleonard va construir-hi una capella, i s'hi van anar afegint altres homes que volien viure el mateix tipus de vida. També s'hi van refugiar homes perseguits injustament, innocents que fugien de masmorres, i allí trobaven refugi.
També hi anaven malalts per trobar alleujament. Lleonard va guarir sords, cecs i afectats per altres malalties. Va arribar a ser abat d'una comunitat monàstica, i va morir l'any 550.