Santoral

8/10/2017

Sant Simeó

L'ancià que prengué en braços Jesús s'adormí en pau després d'haver-lo reconegut com a llum de les nacions i glòria d'Israel.

Sant Demetri, Mr

Procònsol, a Tessalònica, que, com convertís a molta gent en la fe de Crist, per manament de l'Emperador Maximià fou traspassat amb llances, i així assolí la corona del martiri.
Sant Anastasi, bibliotecari de l'Església romana, traduí al llatí la vida de Demetri per ordre de l'Emperador Carlemagne, que era molt devot de l'il·lustre màrtir.

Santa Taïs

Va ser anterior a Pelàgia en el temps i en els oficis. S'educà com a cristiana, però la vida, els seus encants, l'assetjament dels fins, la fam de plaer i l'atractiu de les riqueses feren malbé tant l'acció de la gràcia per semblà no conèixer-la. Viu entre el luxe i la prostitució d'Alexandría.
Mor penitent reconciliada pels anys 348 i se l'honora a les Menologies gregues tal dia com avui. És patrona d'Alexandria i se la representa abrigada amb rics i colorats teixits, amb un mirall, símbol de la coqueteria, i un collaret que representen les seves riqueses mal adquirides.