Santoral

19/10/2017

St. Joan de Brébeuf i St. Isaac Jogues, i companys Màrtirs, i els dos primers, preveres

Entre els anys 1642 i 1649, a l'Amèrica del Nord, els indígenes hurons i iroquesos van turmentar horriblement i van matar vuit jesuïtes que evangelitzaven aquelles regions. Isaac Jogues va morir el dia 18 d'octubre de 1647, i Joan de Brébeuf, el 16 de març de 1648.

Sant Pere d'Alcàntara Prevere

Nat a Alcàntara l'any 1499, va ingressar a l'orde dels Franciscans i va arribar a ser-ne provincial. Va ser el reformador d'aquest orde a Espanya, guiat per un esperit semblant al de santa Teresa de Jesús, de la qual va ser conseller clarivident: amb el seu guiatge la va ajudar molt en la reforma del Carmel. Era dur i auster envers ell mateix; en canvi era notable la seva dolcesa quan es tractava dels altres. Va morir el 18 d'octubre de 1562.

Sant Pau de la Creu Prevere

Va néixer a Ovada (Ligúria) el 1694. De jove va ajudar el seu pare en el negoci de mercader. Aspirant a la perfecció, va renunciar a totes les coses i va començar a servir els pobres i els malalts i a reunir companys, amb els quals va fundar els passionistes, que combinaven la vida retirada amb l'activitat apostòlica, centrada en l'espiritualitat de la passió del Senyor. Després, ordenat sacerdot, va treballar amb tota l'ànima per la salvació de les ànimes, instituint cases de la Congregació que havia fundat, exercint l'apostolat infatigablement i duent una vida d'acerba penitència. Va morir a Roma el 18 d'octubre de 1775.